Dodenherdenking – Sander Blom

2019 – In een kanaal bij Baflo wordt het lichaam van een lokale wethouder gevonden. Ze is kaalgeschoren en in haar voorhoofd staat een hakenkruis gekerfd. Aan politierechercheur Martin Doodeman de uitdagende taak om de dader te vinden voordat er meer slachtoffers vallen. Hij raakt daarbij steeds verder verstrikt in een web van leugens en almaar verder escalerende protesten tegen het aangekondigde windmolenpark. En dat terwijl er steeds meer verbindingen blijken met de oorlog.

1942 – Spitfirepiloot Chris Evans stort neer boven het uitgestrekte Groningse land. Hij duikt onder bij een boer. Maar daar lijken hij en de andere onderduikers steeds minder veilig voor de Duitsers. En terwijl de oorlog vordert, blijkt dat het echte gevaar van de NSB’ers in het dorp komt…

Dodenherdenking recensie

Het is alweer veel te lang geleden dat ik weer eens een goede thriller heb gelezen. De laatste tijd lees ik vooral fantasy boeken. Toen uitgeverij Palmslag vroeg of ik een thriller wilde recenseren voor hen, zei ik direct ja. Want het was tijd dat ik weer eens een thriller ging lezen. Toen ik las dat het ook nog eens over de tweede wereldoorlog ging, was ik helemaal enthousiast. Ik was heel benieuwd wat de tweede wereldoorlog en een windmolenpark met elkaar te maken hebben…

Wat vond ik ervan?

Wat een verhaal. Ik had er ontzettend veel van verwacht, maar dit totaal niet. Het verhaal speelt zich af in het heden en in het verleden. In het begin hebben beide verhalen weinig met elkaar te maken, maar aan het eind van het verhaal, valt alles toch helemaal samen. De opbouw van het verhaal was zo goed. De sprongen van het heden naar het verleden kwamen altijd op precies het goede moment en waren ook totaal niet verwarrend. Dat vond ik echt een enorm pluspunt aan het boek. Het verhaal is enorm gedetailleerd geschreven waardoor ik alles heel goed kon inbeelden. Ik voelde de spanning in het boek steeds meer opbouwen en af en toe zat ik echt met ingehouden adem te lezen. Hoe dichterbij ik bij het einde was, hoe meer moeite ik had om het boek weg te leggen.

Wat ik minder vond is dat sommige delen wat langdradig waren. Hierdoor verloor ik zo nu en dan een beetje mijn interesse in het boek. Daarnaast vind ik het nooit zo heel leuk om vanuit een rechercheur te lezen. Ik lees veel liever vanuit het slachtoffer of de dader zelf. Maar dat is echt een hele persoonlijke mening. Hierdoor vond ik het verhaal va Chris Evans ook interessanter dan het verhaal van Martin Doodeman.

Personages

Chris Evans zijn verhaal raakte mij zo erg. Die man had zo ontzettend veel meegemaakt en nog steeds moest hij strijden voor zijn leven. Toch gaf hij nooit op. Iets wat ik heel moedig aan hem vond.

Martin Doodeman is ook een man die veel heeft meegemaakt. Maar hij is een man die doorzet en niet bij elke tegenslag in een hoekje weg gaat kruipen. Wel was hij af en toe erg eigenwijs.

Slot

Ik was zo verbaast over het einde. Ik had veel zien aankomen maar echt dit totaal niet! Het zorgde er in elk geval voor, dat ik het boek nog leuker vond.


Waardering: 4 uit 5.

Ik geef dit boek vier sterren omdat het verhaal ontzettend goed in elkaar zit en ook hartstikke spannend is. Het enige nadeel vond ik dat het soms wat langdradig werd.

Auteur: Sander Blom

Uitgeverij: Palmslag

Genre: Thriller

Gepubliceerd: Mei 2021

Bladzijdes: 336

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s