Fallen – Lauren Kate

Wat als de persoon voor wie je voorbestemd bent nooit de jouwe kan worden?

Vanaf de allereerste schooldag trekt de mysterieuze, onweerstaanbaar aantrekkelijk en afstandelijke Daniël Grigori de aandacht van Luce Price. Hij komt haar akelig bekent voor en is haar enige afleiding op een plek waar mobieltjes verboden zijn en camera’s elke beweging waarnemen. Daniël laat heel duidelijk merken dat hij niets met Luce te maken wilt hebben, maar ze kan hem niet negeren. Als een magneet wordt ze naar hem toe gezogen en is ze vastberaden om te ontdekken wat Daniël wanhopig geheim probeert te houden…. ook al betekent het haar dood.

Fallen recensie

Ik heb al jaren lang dit boek willen lezen. 3 jaar geleden deed ik het boek zelfs in mijn digitale winkelmandje, maar elke keer wanneer ik het boek wilde bestellen kreeg ik een foutmelding. Nooit kon ik dit boek in de boekenwinkel vinden en uiteindelijk had ik het gewoon een beetje opgeven. Totdat koningsdag daar was en ik via een digitaal kleedje de hele serie in 1 keer kon kopen! Toen ik eindelijk ook weer eens tijd had om te lezen, was het niet heel moeilijk om te kiezen welk boek ik zou gaan lezen.

Wat vond ik ervan?

Doordat ik ooit de trailer van een film had gezien over Fallen wist ik stiekem al een beetje waar het over ging. Nadat ik de proloog had gelezen, was ik eigenlijk helemaal teleurgesteld. De proloog gaf namelijk veel te veel weg en doordat ik de trailer had gezien, kon ik net zo goed het boek wegleggen want ik wist nu toch wel waar het heen ging. Dat dacht ik in elk geval…. Want niets was minder waar. Dit verhaal zit zo ontzettend goed in elkaar. Het is ontzettend mysterieus. Want waarom doet Daniël zo raar tegen Luce, terwijl ze elkaar niet eens kennen? En waarom is Luce zo ontzettend geobsedeerd met Daniël terwijl hij zo gemeen tegen haar doet. Maar ook op de school waar Luce zit en wat er in haar verleden is gebeurt is zo ontzettend mysterieus. Ik moest gewoon antwoorden hebben op deze vragen, dus ik bleef maar doorlezen. Maar naast dat het mysterieuze een enorm pluspunt had, was dit verhaal ook heel gedetailleerd beschreven. Ik kon alles voor mij zien wat Lauren Kate (de schrijver) had opgeschreven. Ik kon zelfs bijna de geur van het bos ruiken en voelen hoe het is om midden in een kerk te zwemmen. Daarnaast was het boek ook de hele tijd heel verrassend. Ik kon niks voorspellen en ik zat bij het ene na het andere plot vol verbazing door te lezen. En als laatste had dit boek een mega en gigantisch goed liefdesverhaal. Wat het hele verhaal bijna, met de nadruk op bijna, perfect maakte.

Waarom dan niet helemaal perfect zou je denken? Helaas had dit boek wel één minpunt en dat was dat het boek vanuit een derde persoon werd geschreven, terwijl ik het veel prettiger vind om vanuit de ik-vorm te lezen. Maar dat is echt een kwestie van smaak.

Personages

Luce was in mijn ogen een heel mysterieus meisje die iets teveel had meegemaakt. Ze had een leuk karakter maar ik vond wel dat ze wat meer een ruggengraat mocht creëren. Als iemand zo met mij zou omgaan zoals Daniël deed, was ik allang weggelopen. Hoe knap en hoe aangetrokken ik mij ook zou voelen.

Daniël vond ik dus echt een eikel. Hoe hij de hele tijd met Luce omging kon ik niet echt waarderen. Toch had hij wel iets heel mysterieus over zich. Aan het eind van het boek leerde ik hem steeds beter kennen en steeds meer kreeg hij een plekje in mijn hart.

Cam was echt een typische foute jongen, maar wel met de hart op de juiste plek… Althans, dat dacht ik.

Penn en Arriane vond ik zulke leuke meiden. De 1 was wat ingetogen en de ander was juist lekker spontaan en misschien zelfs wel een beetje gek.

Slot

Dat einde?! Ik had nooit verwacht dat het zo zou gaan eindigen, ik ben zo benieuwd naar de rest van de serie. Ik ga zomenteen direct beginnen in deel twee.


Waardering: 5 uit 5.

Ik geef dit boek 5 sterren omdat het verhaal echt heerlijk mysterieus is met een vleugje romantiek. De perfecte combinatie als je het aan mij vraagt!

Auteur: Lauren Kate

Uitgeverij: Van Goor

Genre: Young Adult, Fantasy, Roman

Gepubliceerd in: december 2020

Bladzijdes: 300

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s