Mijn lees en schrijfdip

Ik had niet verwacht dat deze dag (eigenlijk weken) ooit zou komen. Lezen is mijn allergrootste hobby en schrijven staat op een goede tweede plek. Maar de laatste tijd heb ik nog maar weinig zin in het lezen of in het schijven. Ik lig tegenwoordig liever op de bank een film/serie te kijken of uren door TIKTOK te scrollen, dan dat ik lees?! Waar is het toch zo gigantisch misgegaan?

Mijn leesdip is eigenlijk begonnen (denk ik) op het moment dat mijn vriend bij mij in is getrokken. Niet dat ik de schuld nu in zijn schoenen wil schuiven, maar ik denk dat de leesdip vanaf dat moment er langzaam is ingekropen. Normaal gesproken als ik naar bed ging, las ik altijd nog 2 of 3 hoofdstukken voordat ik echt ging slapen. Nu lees ik er meestal 0. Ik vind het veel gezelliger om nog even te kletsen met mijn vriend dan dat ik mijn boek erbij pak. Maar dit betekende ook gelijk dat mijn vaste leesmoment van de dag ook verdween. Een andere factor die meespeelt is dat ik van student naar full-time stagiaire ging. Waar ik voorheen misschien 3 tot 4 uur per dag kwijt was aan het volgen van colleges, leren en huiswerk maken, moest ik nu ineens 32 uur per week aan de bak. Wat ik overigens hartstikke leuk vind hoor. Maar ook hierdoor werd mijn tijd om te lezen steeds een stuk minder. En na een lange en drukke dag te hebben gewekt, plof ik liever op de bank om een doelloze serie te kijken. Daarnaast heb ik een fantastische groep van vrienden om mij heen die ik ook nog graag zie en daardoor verdwijnt er weer een stukje leestijd.

Naast dat ik mijn motivatie om te gaan lezen ben verloren, ben ik ook mijn motivatie om recensies te schrijven en mijn bookstagram bij te houden verloren. Schrijven is sinds kleins af aan al een grote hobby van mij geweest. Maar ook hierbij merk ik dat de factoren die ik hierboven beschrijf, een grote rol spelen. Nadat ik een hele dag rapportages heb geschreven en verslagen voor school, heb ik nog weinig zin om weer achter een computerscherm te zitten om te schrijven. Ik had er zelfs zo weinig zin in dat ik bijna mijn abonnement van mijn website had laten verlopen. Dit zou betekenen dat mijn hele site was verdwenen en op de een of andere gekke manier had ik daar wel vrede mee. Maar toen ik ineens het bericht kreeg: uw abonnement is verlopen, en ik niet meer mijn website kon zien, werd ik helemaal gestrest. Gelukkig had ik nog 2 dagen om het abonnement te verlengen en dat deed ik ook.

En het niet laten verlopen van mijn abonnement, vind ik toch wel positief nieuws. De laatste tijd lees ik ook weer meer en langzaam aan heb ik ook weer zin om te schrijven. Ik denk dat elke lezer en schrijver wel door deze periode heen gaat en ik weet zeker dat mijn liefde voor boeken en voor het schrijven weer helemaal terug komt. Voor nu moet ik maar accepteren dat het even wat minder is…

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s