Fallen Crest 1, Val voor jou – Tijan

Sams leven staat op zijn kop als haar moeder plotseling besluit om in te trekken bij haar nieuwe liefde, James Kade. Hij woont met zijn zoons Mason en Logan in een enorme villa en Sam moet tot haar afgrijzen van haar moeder mee. Mason en Logan Kade zijn berucht in Fallen Crest. Niet alleen zijn ze bad news, ze zijn ook ongelooflijk sexy en zitten op de rivaliserende highschool. Alle meiden willen met hen uit, maar Sam is niet onder de indruk… toch?

Val voor jou recensie

Ja, eindelijk maar toch heb ik weer zin om recensies te gaan schrijven. De afgelopen vier weken heb ik vier boeken gelezen, dus ik moet het nodige inhalen. Te beginnen met het eerste deel van Fallen Crest, val voor jou. Ik zag het boek liggen in de boekenwinkel en toen ik de achterkant las, was ik gelijk verkocht. Oké het onderwerp van het verhaal heb ik al wel een paar keer over gelezen zoals in de Royals en Did I mention i Love you? Maar toch hield dat mij niet tegen om het boek te kopen, want elk verhaal is anders toch?

Wat vond ik ervan?

Ik vond het boek slecht, maar wel slecht vermakelijk. Zoals een film waarvan je weet dat het een slechte film is, maar wel heel erg vermakelijk is waardoor je de film keer op keer gaat kijken. Dat had ik met dit boek. De schrijfstijl is heel fijn en zorgt ervoor dat je heel snel door het boek heen vliegt. Maar het verhaal zelf was gewoon wat minder. Het was heel erg voorspellend en daarnaast bleef de schrijver niet lang bij een bepaald onderwerp hangen. Oh Sam is verdrietig omdat ze moet verhuizen? Nou 2 bladzijdes verder en het gaat alweer ergens anders over. Hierdoor kreeg ik het gevoel dat ik niet kon connecten met de karakter en bleef het verhaal voor mij oppervlakkig. Ook had het boek echt een aantal kansen om belangrijke onderwerpen dieper aan te snijden, maar ook dit bleef erg oppervlakkig. Maar ondanks al deze kritiek, bleef ik toch doorlezen. Misschien vraag je je wel af waarom. Nou omdat het toch wel een leuk verhaal had en ik gewoon wilde weten hoe het afliep. En soms heeft voorspelbaarheid ook wel wat.

Personages

Sam vond ik echt wel een stoere meid. Ze maakte in korte tijd veel mee, maar wist zich er wel door heen te slaan. Maar soms kon ik haar ook wel . Ze liet veel te veel mensen over haar heen lopen.

Logan was echt mijn favoriete karakter. Ondanks zijn stoere houding en zijn bad boy vibe, zit zijn hart echt op de goede plek. Hij is hilarisch en hij was één van de grootste redenen dat ik het boek bleef doorlezen.

Mason vond ik eigenlijk een beetje saai. Hij was beschermend en had net als Logan een stoere houding. Maar daar blijft het ook wel bij.

Becky vond ik ook echt een fantastische karakter. Wel vond ik het jammer dat ze een beetje werd afgeschilderd als het wat kneuzige vriendinnetje van Sam. Terwijl ze juist een enorm sterk en positief karakter heeft.


Waardering: 2 uit 5.

Ik geef met pijn in mijn hart dit boek twee sterren. Ondanks dat het boek erg vermakelijk was, vond ik het verhaal te voorspellend, niet goed opgebouwd en zag ik veel gemiste kansen liggen.

Auteur: Tijan

Uitgeverij: De Fontein

Genre: Young Adult, Roman

Gepubliceerd: juni 2021

Bladzijdes: 400

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s