De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo – Taylor Jenkins Reid

Hollywoodfilm-icoon Evelyn Hugo ia negenenzeventig als ze besluit om na jaren van stilte eindelijk de waarheid te vertellen over haar glamoureuze, maar door schandalen geteisterde leven. Wanneer ze hiervoor een onbekende reporter Monique Grant benadert, is niemand zo verbaasd als Monique zelf. Vastberaden grijpt ze deze kans om naam te maken.

In het luxueuze New Yorkse appartement van Evelyn luister Monique gefascineerd naar haar verhaal. Over het begin van haar carrière in de jaren vijftig, wanneer ze naar Los Angels trekt, tot aan haar onverwachte besluit om de spotlights de rug toe te keren in de jaren tachtig. Evelyn openbaart een leven van nietsontziende ambitie, onverwachte vriendschap, grote liefde en de prijs van roem. De band tussen de twee vrouwen wordt steeds sterker, en naarmate het verhaal het einde nadert, wordt duidelijk dat Evelyns leven op tragische en onomkeerbare wijze samenkomt met dat van Monique.

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo recensie

Ik had echt al zoveel goede verhalen over dit boek gehoord, dat ik het boek wel moest kopen. Zelfs op het moment dat ik het boek kocht, begon het meisje achter de kassa al heel enthousiast te tetteren over hoe fantastisch ze dit boek vond. Maar dit boek valt niet helemaal in mijn genre, ik ben toch nog wat meer van de Young Adult, Fantasy en New Adult. Vaak vind ik Romans/literatuur nog een tikkeltje te ver van mijn bed-show afstaan. Het gaat vaak over iemand die al kinderen heeft, al getrouwd is of al helemaal een carrière heeft opgebouwd. Als ik een boek lees, wil ik mijzelf in het verhaal kunnen herkennen. De enige momenten dat ik dat niet wil, is als ik fantasy lees. Toch besloot ik het boek de zeven echtgenoten van Evelyn Hugo te kopen, en wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan.

Wat vond ik ervan?

Wauw. Wauw. Wauw. Wauw. Wauw. Wauw. Wauw. Wauw. Wauw. Wauw. Wauw. Wauw en nogmaals WAUW.

Meer heb ik eigenlijk gewoon niet over het boek te zeggen dan echt WAUW. Geen enkel woord doet rechtvaardig aan dit boek. Maar goed een recensie kan niet worden geschreven met maar één woord, dus ik ga toch mijn best doen om er iets moois van te maken. Aller eerst wil ik zeggen dat het boek echt ontzettend goed is opgebouwd, waardoor je constant aan het boek zit vast gekleusterd. Halverwege het boek krijg je ineens een enorme cliffhanger voorgeschoteld, waardoor je echt op het puntje van je stoel zit. Vanaf moment één is alles tot in de kleinste details beschreven. haar huid straalt en heeft een subtiele roze gloed, alsof ze stevig is schoongeboend. Ze draagt nepwimpers, of misschien laat ze haar wimpers verlengen. Ooit had ze volle appelwangen, nu zijn ze enigzins ingevallen – P. 28. En zo is er één hele pagina toegeweden aan het beschrijven van iemands uiterlijk. Fantastisch! Je wordt in dit boek helemaal meegesleept in de glitter en glamour wereld van Hollywood, maar je wordt ook meegesleept naar de duistere kant van deze wereld. Wat er voor zorgt dat dit boek schitterend en ontroerend tegelijkertijd is. Ook moest ik mij tijdens het lezen van boek de hele tijd aan herinneren dat dit fictie is. Dat deze personen niet bestaan of ooit bestonden. Het boek is zo levendig, zo echt, zo rauw dat het soms moeilijk was om te geloven dat dit geen echte mensen zijn. Daarnaast worden er ook nog eens hele belangrijke onderwerpen aangesneden die ik niet ga verklappen, want ik wil NIKS spoilen.

één ding kan ik wel zeggen, dit is mijn nieuwe favoriete boek! Voor een lange tijd was dat Hof van Doorns en Rozen, maar dit boek heeft dat boek zo van nummer 1 plek afgestoten.

Personages en einde

Nee, ik kan geen omschrijving doen van de personages of van het einde. Dat kan ik gewoon niet. Ik weet niet waar ik zou moeten beginnen. Dus als je het wilt weten, lees dan het boek! Geloof me, het is het zo waard!


Waardering: 5 uit 5.

Ik geef dit boek 5 sterren omdat ik er maar één ding kan worden gezegd over dit boek en dat is: wauw.

Auteur: Taylor Jenkins Reid

Uitgeverij Ambo|Anthos

Genre: Romans, Literatuur

Gepubliceerd in: oktober 2020

Pagina’s: 450

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s