Ga voor mij – Jennifer L. Armentrout

De negentienjarige Teresa – Tess voor vrienden – wil danseres worden, maar een blessure gooit roet in het eten. Totdat haar been is genezen gaat ze studeren. Op de universiteit waar ze naartoe gaat zit ook Jase, met wie ze jaren geleden een verboden kus deelde. Meteen als Tess hem ziet krijgt ze weer knikkende knieën. Jase lijkt haar ook leuk te vinden, maar houdt de boot af. En dat terwijl hij… nou ja, alles is wat ze zoekt in en man. Waarom gaat hij niet voor haar?

Ga voor mij recensie

Mijn stage is afgelopen en weet je wat dat betekent? Eindelijk weer veel tijd voor het lezen van boeken en het schrijven van recensies!!! Sorry dat ik zo lange tijd was verdwenen. Ik ben helemaal fan van Jennifer L. Armentrout geworden op het moment dat ik de Lux-serie ben gaan lezen. Ik wilde heel graag meer van Jennifer L. Armentrout lezen en stuitte op de Wacht op mij-serie. Helaas waren de meeste boeken van deze serie niet te koop, maar gelukkig wel het boek Ga voor mij. Hoewel ik een voorstander ben van series in volgorde lezen, dacht ik dat het bij deze serie niet heel veel zou uitmaken, in welke volgorde ik de boeken lees…

Wat vond ik ervan

Ten eerste vond ik het heel fijn dat de hoofdpersonage wat aan haar knie had, want ik zit nog steeds thuis met een herstellende knie. Hierdoor kon ik mij helemaal vinden in de hoofdpersonage. Maar dat even terzijde. De laatste tijd vind ik New Adult boeken een beetje op elkaar lijken, maar Jennifer L. Armentrout heeft mij echt weer weten te verrassen. Vanaf hoofdstuk één kon ik het boek al niet meer wegleggen, het verhaal pakte me direct helemaal in. Jennifer L. Armentrout schrijft precies op zo n manier dat je altijd automatisch verliefd word op de jongen (of het meisje) uit het boek. Ook dit keer zwijmelde ik, net als Tess, helemaal weg in de zilverkleurige ogen van Jase. Jennifer L. Armentrout weet precies de juiste spanning op te bouwen tussen de hoofdpersonages. Hierdoor lees je constant met ingehouden adem als de hoofdpersonages in dezelfde ruimtes zijn. Maar naast een heerlijk liefdesverhaal komen er ook andere belangrijke onderwerpen aan bod. Zoals mishandeling en het moeten opgeven van je dromen. Af en toe had een verhaal zelfs een tintje van een thriller, wat weer als een leuke verrassing kwam. Wat ik minder vond aan het verhaal, was dat het wat voorspelbaar was.

Personges

Teresa (Tess) heeft de afgelopen jaren ontzettend veel te verduren gehad. Naast dat ze een enorm Toxic relatie heeft gehad, moet ze nu ook nog haar droom van dansen opgeven door haar knie blessure. Toch blijft Tess hoop houden en weet zichzelf staande te houden. Iets wat ik ontzettend moedig vind. Ze durft voor zichzelf te gaan staan en is niet meer bang voor wat anderen misschien kunnen doen.

Jase is natuurlijk de hunk van de hele universiteit. Maar ondanks dat hij dé hunk is, is hij echt een ontzettend lieve jongen. Die voor iedereen die hem nodig heeft klaar staat.

Het einde

Dat einde was zo mega spannend. Echt het gaf me bijna een hartaanval. Ik had echt geen idee dat het boek met zo n klap zou eindigen.


Waardering: 5 uit 5.

Ik geef het boek vier sterren omdat het ongelooflijk romantisch boek is, maar wel een beetje voorspelbaar.

Auteur: Jennifer L. Armentrout

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Genre: New Adult, Young Adult

Gepubliceerd in: 10 maart 2015

Bladzijdes: 336

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s