Kwelling, Fallen 2 – Lauren Kate

Hel op aarde. Zo voelt het voor Luce om gescheiden te zijn van haar grote liefde Daniël. Het kostte eeuwen om elkaar te vinden en nu heeft hij haar weggestuurd zodat ze veilig is voor de schaduwen die een eind aan haar leven willen maken. Daniël verstopt Luce op een speciale school aan de ruige kust van Californië. Hier komt Luce steeds meer te weten over haar voorbije levens. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer ze begint te vermoeden dat Daniël haar niet alles heeft verteld. Hij houdt iets achter, iets gevaarlijks. Wat als Daniëls versie van de waarheid niet helemaal waar is? Wat als Luce eigenlijk is voorbestemd voor een ander?

Kwelling recensie

Mijn allereerste recensie van 2022!! Wat is de tijd toch weer snel gegaan en wat heb ik het afgelopen jaar mooie boeken mogen lezen. Dit jaar begon ik ook met een heel mooi boek namelijk, kwelling van de Fallen-serie. Deel 1: Fallen heeft mij helemaal enthousiast en verliefd gemaakt op de serie, dus ik was maar al te benieuwd naar deel twee..

Wat vond ik ervan?

Oké ik begin even heel negatief, maar ik beloof je dat het daarna alleen maar positief zal zijn. Maar wat een verschrikkelijk saai en slaapverwekkend begin. Echt de eerste 100 pagina s dacht ik alleen maar: gaat er nog wat gebeuren? Ik moet toegeven doordat er zo weinig gebeurd, leerde ik wil heel goed de omgeving kennen en de nieuwe personages kennen zoals Miles en Shelby. Ook vind ik dat de omschrijving op de flap over het verhaal niet helemaal correct is. En vooral over het gedeelte dat Lucy steeds meer ontdekt over haar vorige levens. Nou dat vond ik nogal tegenvallen.

Maar nu het positieve! Want na 100 bladzijdes te hebben gelezen kwam er eindelijk wat actie in de tent en zat ik bijna de hele tijd op het puntje van mijn stoel (of eigenlijk bank). Er gebeurde zo ontzettend veel in het verhaal, dat het de eerste saaie 100 bladzijdes helemaal goed heeft gemaakt. De verscheurende twijfels van Luce waren goed voelbaar en ook ik begon te twijfelen aan die mooie, met witte engelenvleugels, goed uitziende Daniël. Maar ondanks alle twijfels, spatte de liefde van Luce en Daniël letterlijk van het boek af. Iets waar ik altijd ongelofelijk van genoot. Daarnaast ben ik gewoon dol op verhalen die over engelen gaan. Maar vooral dit verhaal het heeft iets ongrijpbaar en magisch.

Personages

Luce is eindelijk een beetje af van haar verliefde puppy karakter (zoals ik het graag noem). Ze neemt het hef in haar eigen handen en durft veel meer opzoek te gaan naar wie zij is en wat voor haar de waarheid is.

Daniël is veel te over beschermend in dit boek. Hij behandelt Luce soms als een klein kind die niet de waarheid aankan. Dat terwijl je als partners elkaar alles hoort te vertellen toch??

Shelby en Miles waren de nieuwe vrienden van Luce geworden op haar nieuwe school. Shelby is iemand die ik in begin totaal niet mag, maar aan het eind steeds meer respecteer en waardeer. Miles is een makkelijke, lieve en aardige jongen, misschien wel te aardig…

Het einde

Nou dat einde, wat vreselijk. Ik wist dat het een open einde zou zijn, want ik heb nog minstens drie boeken te gaan maar alsnog! Ons zo achter laten is bijna een misdaad!! Gelukkig staat het volgende deel al klaar in de kast :).


Waardering: 4 uit 5.

Ik geef dit boek vier sterren omdat het begin echt saai was, maar de rest van het boek heeft dat weer helemaal goed gemaakt met romantische gebeurtenissen, spannende gebeurtenissen en kwellende gebeurtenissen!!

Auteur: Lauren Kate

Uitgeverij: Van Goor (maakt onderdeel uit van Unieboek)

Genre: fantasy & Young Adult

Gepubliceerd in: 2011

Bladzijdes: 300

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s