The White Rabbit Chronicles I, Alice in Zombieland – Gena Showalter

Zodra ze je zien, komen ze achter je aan…

Als iemand tegen Alice had gezegd dat haar hele leven binnen een seconde totaal zou veranderen, dan zou ze hard hebben gelachen. Toch was er niet meer voor nodig. Eén seconde. Eén keer met je ogen knipperen, één keer ademhalen, één hartslag en alles wat ze kende, iedereen van wie ze hield, was verdwenen.

Haar vader had gelijk. De monsters bestaan echt.

En nu is ze haar hele familie kwijt. Zogenaamd door een auto-ongeluk, maar zij weet wel beter. De zombies hebben haar ouders en zusje vermoord. En hun moordlust kent geen grenzen. Om uit de handen te blijven van die griezels, moet Alice leren hoe ze tegen ze moet vechten. En hiervoor moet ze haar leven toevertrouwen aan de grootste bad boy van school, Cole Holland…

Alice in Zombieland recensie

Ik moet echt vaker boeken uit mijn boekenkast gaan pakken. Ik heb een enorme TBR-stapel liggen, maar telkens koop ik nieuwe boeken. Iets met lezen en kopen van boeken zijn twee totaal verschillende hobby s toch? Maar ik denk dat ik Alice in Zombieland nu al zo n twee jaar in mijn kast heb liggen. Eerst deed ik er al heel lang over om het boek überhaupt te kopen. Telkens als ik het boek vast had in mijn handen, legde ik hem weer terug in de schap. Totdat ik het boek eindelijk kocht en er vervolgens nog twee jaar overdeed om het boek uit de kast te halen. Misschien komt het omdat ik vroeger nachtmerries kreeg van Alice in Wonderland. Maar eindelijk maar toch heb ik het boek erbij gepakt en ben ik het verhaal gaan lezen…

Wat vond ik ervan?

Ik heb voor dit boek al wat andere boeken gelezen van Gena Showalter en bij haar eerste boek was ik onmiddellijk fan van haar schrijfstijl. In Alice in Zombieland was dit net zo. Gena Showalter wist mij vanaf het eerste woord helemaal in het verhaal te pakken. En wat voor verhaal!! Ik was zo ontzettend verrast over hoe anders dit verhaal is geworden dan ik in mijn hoofd had. Ik dacht dat ik mee zou worden genomen in een dystopie wereld, maar niks was minder waar. Ik bleef in de wereld waar we nu ook in leven. Vanaf het begin was ik al heel nieuwsgierig naar Alice en haar verhaal. Want waarom leefde ze zo apart, waarom mochten ze s avonds niet naar buiten en voor wie was haar vader nou zo ontzettend bang? Met elk beantwoorde vraag, kwam er wel weer een nieuwe vraag opzetten net zoals bij Alice. Het verhaal heeft echter de perfecte opbouw om alle vragen uiteindelijk te beantwoorden. Ook heeft dit boek in het begin een enorm droevig en rauwe kant, wat heel goed is beschreven. Ik voelde de pijn en verdriet van Alice door merg en been. Maar uiteindelijk krijgt het verhaal ook een zonnig gedeelte. Dit komt door de fantastische karakters die Gena Showalter heeft geschreven. Zoals Kat. Kat is iemand die iedereen in zijn of haar leven moet hebben. Ze is voor iedereen een lichtpuntje als het even niet meer goed gaat. Maar ook de opa en oma van Alice zijn fantastisch lieve mensen. En dan komt het enge gedeelte nog, de monsters. Eigenlijk is het boek een hele goede combinatie van droevig, blij, angst en onwetendheid. En natuurlijk een leuke knipoog naar Alice in wonderland

Personages

Alice is een hoopje ellende aan het begin van het boek. Wat meer dan logisch ook is gezien de gebeurtenissen. Maar uiteindelijk weet ze zich bij elkaar te rapen en durft ze de waarheid onder ogen te zien. Zonder dat Alice het zelf echt doorheeft groeit ze uit tot een prachtige, zelfstandige vrouw.

Zoals ik net al zei, Kat is alles wat Alice nodig heeft. Ze brengt Alice aan het lachen en is een vriendin zoals iedere beste vriendin hoort te zijn. Beide gaan ze voor elkaar door het vuur.

Colin is de typische badboy. Stoer, gespierd, tattoos, littekens en ga zo maar door. Alice vertrouwt hem dan ook voor geen meter (geef ik haar groot gelijk in) maar toch laat hij in het boek kanten van zichzelf zien waardoor ik steeds meer ging twijfelen aan zijn badboy houding.

Het slot

Ik wist dat het een open einde zou zijn, want ik heb nog 3 (!) delen te gaan van de serie. Maar ik vond het einde toch wel heel mooi en fijn. Maar goed ik was veel te nieuwsgierig hoe het verhaal verder zou lopen, dus heb ik zojuist deel twee besteld van de serie.


Waardering: 5 uit 5.

Ik geef dit boek 5 sterren omdat het echt heerlijk weg leest en het verhaal zelf een goede combinatie heeft van blijdschap, droevigheid en griezelig.

Auteur: Gena Showalter

Uitgeverij: HarperCollins Young Adult

Genre: Young Adult, Fantasy en Romance

Gepubliceerd in: februari 2017

Bladzijdes: 416

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s