Fallen Crest 2, Gek op jou – Tijan

Sam woont sinds kort in een gigantische villa van haar moeders nieuwe vriend en zijn twee zoons. Logan en Mason Kade zijn bad news én hot. Nu Sam eindelijk heeft toegegeven aan haar gevoelens voor Mason, spatten de vonken ervan af. Maar niet iedereen is blij met hun relatie. En wanneer er geheimen uit Sams verleden opduiken komt haar toekomst met Mason onder nóg grotere druk te staan.

Gek op jou recensie

Het eerste deel, Val voor Jou, van de Fallen Crest serie vond ik eigenlijk helemaal niet zo goed. Ik heb het boek dan (met pijn in mijn hart) maar 2 sterren gegeven. Dit omdat het verhaal op zich wel leuk was, maar ik vond het boek veel te voorspellend en er was weinig tot geen diepgang. Toen ik deel twee Gek op jou in de boekenwinkel zag liggen, wilde ik het toch kopen. Want ik was wel heel nieuwsgierig naar hoe het nu verder zou gaan met Sam en Mason.

Wat vond ik ervan?

Oke, we beginnen even heel positief om het daarna ben ik bang negatief af te sluiten. Allereerst is de schrijfstijl van Tijan ontzettend fijn. Ik vloog net als bij het vorige deel door de pagina s heen. Wat mij tegenstond aan Val voor jou (deel 1) is dat er heel weinig diepgang in het boek was. Er kwamen belangrijke, levens ingrijpende onderwerpen aan bod maar daar werd maar heel kort bij stil gestaan. In dit verhaal was dat (gelukkig) helemaal anders. Het boek had ontzettend veel diepgang en er kwamen belangrijke onderwerpen als geestelijke stoornissen en huishoudelijk geweld aan bod. Ook kregen de karakters en met name Sam veel meer diepgang. Hierdoor kon ik veel meer een connectie krijgen met Sam. Het verhaal nam ook een totaal andere wending dan in deel één.

Dan nu het negatieve. Want ondanks alle positieve dingen die ik hierboven heb benoemd vond ik het verhaal toch niet zo. De reden waarom kan ik niet echt mijn vinger opleggen. Vond ik het te overdreven? Te kinderachtig? Te onrealistisch? Ik weet het niet zo goed. Daarnaast miste ik in dit boek heel erg de vonk, die ik goed kon voelen in deel één, tussen Mason en Sam.

Personages

Sam heeft de afgelopen periode zo ontzettend veel meegemaakt. In het vorige deel kon ze eigenlijk nog heel taai zijn, maar nu breken alle ervaringen haar toch op. Wat ook meer dan logisch is. Toch vind ik het zonde dat ze zo over zichzelf heen laat lopen.

Logan blijf ik toch zo fantastisch vinden. Die man is grappig, beschermend en in mijn hoofd ook ontzettend schattig ook al is hij bad news. Hij is de broer die iedereen wilt hebben.

Mason vond ik erg lief in dit deel van de serie. Misschien zelfs een beetje te lief… Hij was erg beschermend naar Sam toe en zou voor haar door het vuur gaan, wat mooi is om te lezen.

Het slot

Het einde was op zich wel oké. In elk geval niet het einde wat ik had verwacht dus dat is erg positief. Ik weet alleen niet of ik deel drie van Fallen Crest ga lezen…


Waardering: 3 uit 5.

Ondanks al mijn commentaar geef ik dit boek wel drie sterren. Dit omdat het verhaal echt goed was opgebouwd en er heel veel diepgang in het verhaal zat. Wat mij persoonlijk tegenstond was dat ik het allemaal iets te onrealistisch en overdreven vond. Misschien is deze serie gewoon niet voor mij weggelegd.

Auteur: Tijan

Uitgeverij: De Fontein

Genre: Young Adult, Roman

Gepubliceerd in: september 2021

Bladzijdes: 384

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s