Fireworks – Kate Cotugno

It always meant to be Olivia. She s the talented one, the one who s been training to be a star her whole life. Her best friend, Dana, is the one on the sidelines, cheering Olivia on. But everything changes when Dana tags along with Olivia to Orlando for the weekend, where superproducer Guy Monroe is holding audtitions for a new singing group, and Dana is discovered too. Dana, who s never sung more than Olivia s backup. Next thing Dana knows, the and Olivia are training to be pop stars, and Dana is falling for Alex, the earnest, endlessly talented boy who s destined to be the next big thing. It should be a dream come true, but as the days grueling practice and constant competition take their roll, things between Olivia and Dana start to shift…. And there s only room at the top for one girl.

Fireworks recensie

Mijn allereerste Engelse boek die ik helemaal heb uitgelezen. Ik kocht dit boek toen ik op vakantie was en was opslag verliefd op de cover. Normaal gesproken ben ik helemaal niet van de Engelse boeken. Ik vind het niet ontspannend lezen in een andere taal. Toch kon ik het boek niet laten liggen. De cover maar ook het verhaal zelf trok mij zo erg aan dat het mij geen reet uit maakte dat het in het Engels was.

Wat vond ik ervan?

Ja, ja en nog eens ja. Wat een ongelooflijk heerlijk zomers (ondanks het weer buiten) boek is dit. Dit boek laat je lezen hoe het is om samen volwassen te worden samen met iemand waarmee je al sinds kinds af aan bevriend mee bent. Het verhaal geeft je een inzicht hoe je gezamenlijk hobbels van het volwassen leven probeert te overwinnen maar ook over hoe je uit elkaar kan groeien tijdens de reis naar volwassenheid. Ik heb denk ik nog niet zo n leuk en goed boek gelezen over vriendschap. Daarnaast was het verhaal erom heen ook heel leuk. Twee vriendinnen die net klaar waren met de middelbare school en ineens aan het trainen waren om op tour te gaan om dé volgende meidengroep te worden. Dat is natuurlijk al mega leuk om te lezen. Ook waren er veel herkenningspunten die iedereen op het gebied van vriendschap wel eens heeft meegemaakt. Zoals bijvoorbeeld het gevoel dat je uit elkaar groeit of het gevoel van buitensluiting. En natuurlijk zat er ook nog eens een heel goed liefdesverhaal in die wel een heel klein beetje voorspellend was.

Personages

Dana cijferde zich veel te veel weg. Ze denkt altijd om anderen en wil ook altijd voor anderen zorgen. Hierdoor vergeet ze zichzelf op nummer 1 te zetten. Iets wat haar een heel mooi mens maakt maar soms ook een beetje naïef.

Olivia de beste vriendin van Dana walgde ik van. Al vanaf het begin vond ik haar helemaal niks. Zij zette zichzelf wel helemaal op nummer 1 en dat kon haar ook helemaal niks schelen.

Alex… zucht… Alex. Als ik alleen al zijn naam lees, zwijmel ik bijna. Wat een heerlijke, lieve en voor een keer geen bad-boy jongen.

Het slot

Nou dat einde! Ik had het aan moeten zien komen, maar toch deed ik het niet. Ik heb de laatste paar pagina s met open mond zitten lezen…


Waardering: 5 uit 5.

Dit boek is een heerlijk boek over vriendschap die je de ups en downs van het leven heel goed laat voelen.

Auteur: Katie Cotugno

Uitgeverij: Balzer + Bray (an imprint of HarperCollins Publishers)

Genre: Young Adult, Romance, new adult, coming of age.

Gepubliceerd in: april 2017

Taal: Engels

Bladzijdes: 324

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s