Bridgerton, de ongetrouwde hertog – Julia Quinn

Daphne Bridgerton heeft geleerd dat ze maar één doel heeft in het leven: het vinden van een geschikte huwelijkskandidaat. Als de anonieme roddelaarster Lady Wisthledown haar afdoet als oud nieuws, lijkt dat desastreus voor Daphnes kansen. Tot de aantrekkelijke hertog Simon Basset in haar leven komt. Simon wordt gek van alle gretige moeders die hem hun huwbare dochters opdringen, en besluit het op een akkoordje te gooien met Daphne. Ze doen net alsof ze verloofd zijn: zo redt Daphne haar reputatie en krijgt Simon wat rust. Maar hoe langer de schijnvertoning duurt, des te verder nestelt de aantrekkelijke hertog zich in Daphnes hart… en in haar slaapkamer. Kan ze de beruchte vrijgezel ervan overtuigen de zogenaamde verloving om te zetten in een echt huwelijk?

De ongetrouwde hertog recensie

Net als vele andere onder ons heb ik gesmuld van het eerste seizoen van Bridgerton op Netflix. Ik was helemaal verliefd op Daphne en Simon en natuurlijk op alle drama erom heen. Toen ik begreep dat de serie is gebaseerd is op een boekenreeks moest ik natuurlijk de boeken gaan lezen. Ik was benieuwd of ik net zo verliefd zou worden op het boek als de serie…

Wat vond ik ervan?

Sorry, maar mag ik alsjeblieft leven in de tijd waarin Daphne en Simon leven? Oké ik hou van mijn vrouwenrechten en ik zou die ook voor geen goud willen missen, maar leven in die tijd lijkt mij zo ontzettend romantisch. Alle feestelijke partijen, de jurken en dan ook nog de manier waarop een man een dame het hof moet maken, heerlijk! Echt 10 keer beter dan dat getinder van nu, hoewel ik mijn huidige vriend daar wel heb leren kennen (dus toch thankyou Tinder). Het verhaal heeft ook echt iets historisch over zich. Hoe mensen zich gedragen in het boek, hoe de society daar werkt, de huizen, de paard en wagen etc. ik kan zo uren door blijven gaan. Daarnaast is het verhaal gewoon heerlijk romantisch. Hoe twee mensen een pact met elkaar sluiten en dan toch bedenken dat het misschien helemaal geen pact meer is (heerlijk!). De opbouw van het verhaal is ook fijn. Je leest vanuit een derde persoon en kan zowel de gevoelens van Daphne lezen als de gevoelens en gedachtegang van Simon. Wel valt de schrijver soms een beetje in de herhaling met deze gevoelens. Soms dacht ik wel van, ja dit weten we nu wel! Maar afgezien daarvan was het boek echt top. En ook complimenten aan Netflix die best dichtbij het boek is gebleven.

Personages

Daphne is opgegroeid met 6 broers en dat is te merken. Ze weet letterlijk van zich af te slaan en heeft geen man nodig om haar te redden. Daarnaast gaat ze voor wat ze wil en laat ze zich niet beïnvloeden door machtige mannen.

Simon is een eigenwijze toch lieve man. Zijn hele leven staat in het teken van een bepaald ding en dat is jammer en teleurstellend. Als die dat bepaalde ding eindelijk kan loslaten bloeit hij op als een echte hertog.

Het slot

Weetje wat ik nou zo ontzettend leuk vond. De schrijfster had een epiloog gemaakt om te vertellen hoe het leven van Daphne en Simon na 20 jaar uitzag (of dat samen is of niet ga ik natuurlijk niet verklappen, ook al weten de meeste mensen het wel). Dit vond ik echt heel uniek aan het boek en een leuke verrassing.


Waardering: 4 uit 5.

Ik geef dit boek vier sterren omdat het een heerlijk romantisch in historische sferen verhaal is, maar soms was er net iets teveel herhaling was in het boek.

Auteur: Julia Quinn

Uitgeverij: Boekerij

Genre: Historische romans, romans, best of romans

Gepubliceerd: april 2019

Bladzijdes: 432

Taal: Nederlands

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s