Rode koningin II, Zwaard van glas – Victoria Aveyard

Het bloed van Mare Berrens is rood, de kleur van het gewone volk. Maar haar kracht om bliksem te beheersen maakt haar tot een gewild maar gevaarlijk wapen voor het koninklijk hof. Hoewel de koning publiekelijk haar krachten ontkent, ontdekt Mare iets bijzonders: ze is niet de enige in haar soort die deze kracht heeft. Mare ontsnapt aan de koning en uit handen van de verraderlijk prins Maven, en gaat op zoek naar andere Roden en Zilveren om samen te vechten tegen de overheersers. Het is een gevaarlijke tocht waarbij Mare risico loopt om zelf net zo n monster te worden als de mensen die zij veracht. Zal haar opstand slagen?

Zwaard van glas recensie

Het eerste deel de Rode Koningin vond ik echt een heel interessant en leuk verhaal. Hoe een meisje uit Opstelten (een oud vissersdorpje) in armoede opgroeit alleen maar omdat ze met het verkeerde bloed is geboren volgens de mensen met Zilver bloed. Als ze ontdekt dat ze anders is dan rood of zilver, veranderd dat alles. Ik weet niet waarom maar ik heb nooit een recensie geschreven van de Rode Koningin :(. Maar als ik dat had gedaan had ik het hoe dan ook 5 sterren gegeven. Hierom had ik ook heel veel zin om het tweede deel, Zwaard van glas, te gaan lezen. Ik was benieuwd of ik het tweede deel net zo leuk zou vinden als het eerste deel.

Wat vond ik ervan?

Zoveel verraad, zoveel stiekeme plannetjes en niemand die te vertrouwen was. Het was zo ontzettend frustrerend en onverwachts! De meeste boeken vind ik heel snel voorstelbaar maar dat was het Zwaard van glas helemaal niet. Als ik dacht dat het eindelijk eens de goede kant op zou gaan, stak iemand wel weer een mes (letterlijk en figuurlijk) in Mare haar rug. Dit zorgde er ook voor dat ik ontzettend verslaafd werd aan het verhaal en maar niet kon stoppen met lezen. Het verhaal was ook goed opgebouwd. Aan het einde van de Rode Koningin konden we lezen hoe Mare en Cal ter nauwer nood ontsnapten uit de klauwen van Maven. Dit verhaal begint direct waar het vorige verhaal is geëindigd. Hierdoor moest ik in het begin even in het verhaal inkomen maar toen ik eenmaal in het verhaal zat was het echt zo n goed verhaal. Het was leuk om te lezen hoe Mare de mensen die ook anders waren probeerden te vinden en te helpen. Hierdoor kwam Mare op heel veel verschillende locaties en leerde Mare bijzondere, koppige, sterkte, zwakke of mooie mensen kennen. Daarnaast zat er ook nog eens een mooi liefdesverhaal in het boek. Er is letterlijk niks aan dit verhaal wat mij niet aan stond. Het verhaal is bijzonder, uniek en ontzettend meeslepend.

Personages

Het meisje uit Opstelten bestaat niet meer. De 17 jarige dief die nooit een zorgeloos leven had moest veranderen in iemand waarvan ze walgt. Eigenlijk wil ze helemaal geen leider zijn maar tegelijkertijd ook weer wel. Ze wil de mensen zoals zij beschermen tegen de gruwelijkheden die haar zijn aangedaan. Om dat te kunnen doen moet ze iedereen waarvan ze houdt buiten sluiten. Cal weet niet wat hij met zichzelf aan moet. Hij is de verbannen prins en wordt door iedereen in het land gezocht omdat hij de koning heeft vermoord (onder dwang van zijn stiefmoeder). Hij wil niet strijden tegen de Zilveren maar wil tegelijkertijd Mare beschermen. Hij is in een constante tweestrijd met zichzelf

Kilorn is ook niet meer de vissersjongen uit Opstelten. Hij wil de Roden, anders of niet beschermen tegen de Zilveren. Hij is er klaar mee om langs de zijlijn te kijken. Tegelijkertijd is hij jaloers op de mensen die krachten hebben. Hij wil dat zelf het allerliefste ook. Zo nu en dan is hij een verschrikkelijke eikel maar uiteindelijk is hij altijd een goede vriend voor Mare.


Het einde

NOUUUUU, ik dacht dat deze serie een tweeluik was en dat ik nu het einde zou gaan lezen. Maar nee het boek eindigt met een enorm spannend en open einde. Ik wil nu zo graag deel 3 Koningsval gaan lezen. Maar dit boek is in het Nederlands nergens meer verkrijgbaar. Dus als je een goede tip hebt waar ik dit boek voor een normale prijs kan kopen, hoor ik dat graag!


Waardering: 5 uit 5.

Het verhaal is bijzonder, uniek en ontzettend meeslepend.

Auteur: Victoria Aveyard

Uitgeverij: Cargo

Genre: Young Adult en Fantasy

Gepubliceerd in: september 2016

Taal: Nederlands

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s