Before, After 5 – Anna Todd

Voordat Hardin Tessa ontmoette, was hij totaal losgeslagen. Tijdens hun eerste momenten samen realiseerde hij zich dat hij haar voor zichzelf moest zien te houden – zijn leven hing hiervan af. Nadat ze een stel werden, was de wereld voorgoed veranderd. De dramatische relatie van Hardin en Tessa werd een wervelwind waarin iedereen om hen heen werd meegesleurd. Nu krijgen die anderen een stem – voor, tijdens en na de gebeurtenissen in de After serie. Daarnaast deelt Hardin zijn versie van zijn eerste ontmoetingen met Tessa, en dat zal veranderen wat je dacht te weten over deze intrigerende man en de geweldige vrouw die van hem houdt.

Before recensie

Ik heb een haat liefde relatie met de serie After. Het eerste boek vond ik helemaal geweldig, het tweede boek was moah, het derde boek vond ik gewoon slecht en het vierde boek vond ik weer helemaal geweldig. Ik heb daarom ook lang getwijfeld of ik het vijfde boek Before wel wilde lezen. Maar mijn nieuwsgierigheid was mij weer eens de baas en heb ik het boek toch maar gekocht…

Wat vond ik ervan?

Het boek begon zo ontzettend hoopgevend. Zoals de achterflap van het boek al verraad krijgen nu anderen een stem in het boek. Zo krijgen een aantal van Hardin zijn veroveringen een stem. Een van die veroveringen was bijvoorbeeld het kerk-meisje. Maar ook Molly haar verhaal voordat ze Hardin ontmoet kunnen we lezen. Dit zorgde ervoor dat de veroveringen van Hardin in een totaal ander daglicht werden gezet. Ik haatte Molly in alle boeken totdat ik nu eindelijk haar verhaal heb gelezen, nu snap ik enigszins waar haar gedrag vandaan komt. Dus wat ik zeg het boek begon hoopgevend. Drie meiden komen aan het woord voordat we het verhaal van Hardin lezen. Elk hoofdstuk van de drie meiden eindigt met een kleine cliffhanger. Ik had verwacht dat deze verhalen door zouden worden verteld in het verhaal van Hardin. Maar niets was minder waar en vanaf daar ging het boek ook alleen maar bergafwaarts. Het is letterlijk het verhaal maar dan vanuit Hardin perspectief. En nee ik heb nou niet het idee dat ik een ander beeld van Hardin heb gekregen, dat ik iets nieuws heb ontdekt of wat dan ook. Naast die teleurstelling waren er ook ineens veranderingen in het boek vergeleken met het eerste originele verhaal. Waar in het eerste boek het “ik hou van je ” op een feest wordt geschreeuwd gebeurd het nu ineens random op Tessa haar kamer en hebben ze ineens uit het niets een relatie. Waar is het gedeelte waarin Hardin de bebloede lakens laat zien aan zijn vrienden, want dat was nou iets wat ik nog wel interessant vond om te lezen. Maar nee dat word juist niet verteld. Ook houdt ineen het boek midden in hun verhaal op en lezen we vanuit Zed. Al met al vond ik het maar een slecht verhaal waarbij ik niet eens de karakters ga bespreken. Het enige wat ik leuk vond aan Hardin zijn verhaal is dat we een deel van zijn geschreven boek konden lezen.


Waardering: 1 uit 5.

Voor het eerst dat ik een boek 1 ster geef. Ik ben gewoon zo ontzettend teleurgesteld in het boek en had er zoveel meer van verwacht. Verhalen worden niet afgemaakt en de volgorde van het verhaal komt niet overeen met het eerste boek.

Auteur: Anna Todd

Uitgeverij: Boekerij

Genre: New adult, romans, erotische romans

Gepubliceerd in: november 2019

Pagina ‘s: 336

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s