It ends with us – Colleen Hoover

Lily heeft ondanks tegenslagen altijd hard gewerkt om te komen waar ze zijn wil. Als ze neurochirurg Ryle ontmoet, lijkt haar leven haar toe te lachen. Lily kan hem niet uit het hoofd zetten: hij is assertief, koppig en zelfs een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en gek op haar. Maar soms is degene die van je houdt degene die je het meeste pijn doet. Hoeveel kan hun relatie aan?

It ends with us review

Tegenwoordig zit ik op BookTok (genre van TikTok) en laat mij je vertellen dat daar echt de meest toffe boeken worden geadviseerd. Boeken die soms al jaren uit zijn, worden ineens helemaal (weer) hip dankzij BookTok. Laatst zag ik zelfs op het nieuws dat TikTok ervoor zorgt dat er weer meer jongeren naar de boekenwinkels komen, hoe tof is dat! Dus ik kon natuurlijk niet achterblijven. Een boek wat constant voorbij kwam op BookTok was It ends with us. Toen ik het boek laatst zag liggen in de boekenwinkel bij de afdeling ‘recommendations from Tiktok’ moest ik het boek hebben.

Wat vond ik ervan?

Nee, nee, nee, nee, nee! Dit boek heeft mij letterlijk verscheurd. Ik heb denk ik nog nooit zoveel tranen gelaten om een boek. Het boek is zo hartverscheurend, zo rauw en zo emotioneel geschreven dat het boek je niet meer loslaat. Ik dacht dat ik een simpel romantisch verhaal zou lezen waar twee mensen misschien struggelen om samen te zijn, maar dit had ik niet verwacht. Het verhaal begon zo fijn, zo mooi en zo vrolijk maar langzaam gaat het helemaal de verkeerde kant op. Toen dat gebeurde zat ik constant op het puntje van mijn stoel te huilen. Mijn hart was in duizend stukken gebroken. Ik voelde alles wat Lily voelde en ik kon al de beslissingen die ze heeft genomen zelfs begrijpen. Het is niet altijd even zwart en wit. Colleen Hoover heeft het boek echt te goed geschreven.

“Stel je al de mensen voor die je tegenkomt in je leven. Dat zijn er heel veel. Ze komen als golven, rollen af en aan met het tij. Sommige golven zijn een stuk groter en hebben meer impact dan andere. Soms voeren de golven dingen met zich mee van diep van de zeebodem en laten ze dingen achter op de kust. Afdrukken tegen de zandkorrels als die als de vloed zich allang weer heeft teruggetrokken bewijzen dat de golven daar ooit zijn geweest” ~ bladzijde 232

Personages

Ik ga niet eens een omschrijving doen van de karakters. Ik kan alleen maar zeggen dat je dit boek moet hebben gelezen. Het heeft zo’n diepe betekenis en is zo veel meer dan alleen maar een romantisch verhaal.

Het slot

Tot het einde heeft Colleen Hoover het spannend weten te houden. Gaat Lily de juiste keuze maken of niet? Ik hield mijn adem de laatste paar bladzijdes echt tot het einde in.


Waardering: 5 uit 5.

Dit boek heeft me verscheurd en verdient echt 5 sterren.

Auteur: Colleen Hoover

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Genre: Roman, literatuur

Gepubliceerd in: maart 2018

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s