American Royals – Katharine McGee

Kroonprinses Beatrice weet dat alles moet wijken voor de troon. Haar leven staat volledig in het teken van haar toekomst als koningin. Maar nu ze op zoek moet naar een geschikte huwelijkskandidaat, slaat te twijfel toe. Durft ze haar hart te volgen?

Eerste reserve Samantha, Beatrice’s jongere zus, houdt wel van feestjes en jongens. Dan voelt ze zich even niet de eeuwige tweede. Maar de enige jongen die haar écht raakt is verboden terrein.

Tweede reserve prins Jefferson is Samantha’s tweelingbroer. Hij is de publiekslieveling en alle meiden vechten om zijn aandacht. Maar Jefferson heeft zijn oog al op iemand laten vallen…

Intrigant Daphne doet alles om ‘haar’ prins Jefferson terug te winnen. Ze weet zeker dat ze zal slagen, maar wie is toch dat meisje over wie hij niks loslaat?

Burgermeisje Nina is Samantha’s beste vriendin. Buiten het paleis weet niemand dat, want Nina haat de schijnwerpers. Als ze verliefd wordt op prins Jefferson, gaan al haar alarmbellen dan ook rinkelen.

American Royals recensie

Ik ben obsessed met series die gaan over koninklijke familie’s en het leven in het paleis. Ik begrijp zelf ook dat het meeste fictie is, maar een koninklijke familie heeft nou eenmaal iets mysterieus. Wat speelt er allemaal achter de deuren van het paleis? Ik kwam dit boek tegen in de boekenwinkel en ik dacht als ik series over kijken leuk vind, moet ik boeken hierover helemaal leuk vinden….

Wat vond ik ervan?

Wat ik van het boek vond? Ik weet het niet… Het begin van het verhaal vond ik echt ontzettend pakkend en de schrijfstijl is ook erg fijn. Ik las in elk geval heel snel door het boek heen! Zoals ik al zei ik vond het begin erg pakkend en het boek ook echt heel leuk in het begin. Beatrice deed mij bijvoorbeeld een beetje denken aan Amalia. Niet dat ik die hele meid ken of überhaupt ooit in haar verdiept heb, toch deed ze mij aan haar denken. Beatrice was erg serieus en was bereid alles op te offeren voor haar land. Ik heb het idee dat Amalia dat ook zou doen. Ook de andere leden Samantha en Jefferson deden mij denken aan onze eigen koninklijke familie. Wat zo leuk aan dit boek was, was dat je eigenlijk de hele tijd verschillende verhalen las. Ik kon lezen vanuit Beatrice, Samantha, Daphne en Nina. Wat ik erg jammer vond was dat ik niet vanuit Jefferson kon lezen, ik had graag willen weten wat hij allemaal dacht. In het begin vond ik de verhalen van iedereen leuk en interessant. Maar gaande weg het boek werden sommige verhalen een beetje saai. Zoals die van Samantha bijvoorbeeld, haar verhaal was op het einde niet meer interessant en was nogal voorspellend. Daphne haar verhaal vond ik uiteindelijk weinig tot geen toevoeging hebben. Alleen de verhaallijn van Beatrice en Nina vond ik aan het einde nog interessant. Hierdoor was ik snel geneigd om de verhaallijn van Samantha en Daphne ‘zoekend’ te lezen. Wat ik uiteindelijk toch erg zonde vind. Ik vind het belangrijk dat een boek je blijft vastpakken in welke verhaallijn je ook zit.

Personages

Beatrice komt wat stijfjes over en heeft alles over voor haar land. Wanneer ze eindelijk haar hart durft te volgen, brak mijn hart in kleine stukken voor haar…

Samantha is een feestbeest met een heel groot hart ook al wil ze dat niet toegeven. Ze is altijd in de schaduw van haar zus neergezet en maakt hierdoor verkeerde keuzes

Jefferson is ondanks dat hij net zoveel van een feestje houdt als zijn tweelingzus wel wat serieuzer. Wat mij ook verbaasde, was hoe vriendelijk en loyaal hij tegenover anderen was.

Daphne vond ik vreselijk. Ga ik geen woord verder aan vuil maken.

Nina haar keuzes waren niet altijd even tactisch maar ze deed het om zichzelf te beschermen.

Slot

Het einde was heel spannend en ontroerend. Het had daarnaast ook een open einde. Ik twijfel erover of ik deel twee wel wil gaan lezen. Omdat ik het boek uiteindelijk wat langdradig vond. Laat staan als ik nog een heel boek hierover moet lezen…


Waardering: 3 uit 5.

Ik geef het boek drie sterren omdat het concept heel leuk is, het verhaal ook goed is uitgewerkt maar niet mijn aandacht wist vast te houden.

Auteur: Katharine McGee

Uitgeverij: Uitgeverij de Fontein

Genre: Young Adult, Romance

Gepubliceerd in: 19 oktober 2020

Bladzijdes: 416

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s