One true loves – Taylor Jenkins Reid

I think that perhaps everyone has a moment splits their life in two… And I’m certain this is my moment.

High school sweethearts Emma and Jese moved far away from home together, traveling the world, chasing every adventure, building a life of their own. Three hundred and sixty-four days after their wedding, Jesse is on a helicopter that goes missing mid-flight. Suddenly, he is gone.

Years later, Emma is back in het hometown. She’s grieved, she’s learned to live again, she’s fallen in love. At a family dinner one autumn evening, she receives a phone call. From Jesse.

With a financé and a husband, heartbreak lies aheid. But is there such a thing as one true love?

One true loves recensie

Na The seven husbands of Evelyn Hugo was ik helemaal fan geworden van Taylor Jenkins Reid. Dat boek is zelfs mijn lievelingsboek geworden. Ik had op Tik Tok al vaker gehoord over haar boek One True Loves, maar dit boek werd maar niet vertaald. Hoewel ik prima Engels kan, voel ik de connectie met het verhaal altijd minder dan wanneer ik in het Nederlands lees. Dit merkte ik ook heel erg met het boek Fireworks. Toch had een vriendin mij overgehaald om het een kans te geven en wat ben ik blij dat ze dat heeft gedaan…

Wat vond ik ervan?

Allereerst merkte ik dat in het Engels lezen uiteindelijk geen enkel probleem was, ik voelde de connectie met het verhaal hartstikke goed, misschien ligt het toch echt aan de schrijver. Want Taylor Jenkins Reid heeft zo’n gemakkelijk schrijfstijl, maar weet het wel heel diepzinnig te maken. Daarnaast weet Taylor Jenkins Reid precies hoe ze je hart moet breken. Ik kon namelijk echt niet kiezen tussen Sam en Jesse. Als Emma met Sam was dacht ik JA je moet voor Sam gaan, maar als ze met Jesse was dacht ik JA je moet voor Jesse gaan. Dus ik wist wat Emma ook zou kiezen, mijn hart zou worden gebroken. Ook beschrijft Taylor Jenkins Reid de rouwperiode zo mooi en zo rauw dat ik echt het gevoel had dat ik Jesse was verloren in plaats van Emma en dat ik door al die “stages of grieve” ging. De personages voelde ook zo echt aan. Ik heb mij denk ik niet eerder zo dicht tot een karakter gevoeld. Ik heb gelachen en gehuild en dat het in het Engels was, maakte helemaal niks uit. Het enige wat ik minder vond was dat we Sam heel goed hebben leren kennen, maar Jesse uiteindelijk niet. Het verhaal van Jesse en Emma werd in een vogelvlucht verteld. Van hun eerste kus ging het gelijk over naar hun trouwerij. Terwijl we Sam veel beter leren kennen.

Personages

Emma is zo’n sterk persoon en is in het boek eigenlijk twee personen. De Emma met Jesse en de Emma zonder Jesse. Die twee personen verschillen enorm van elkaar. De Emma met Jesse wilde de wereld zien en nooit lang op één plek blijven. De Emma zonder Jesse is gesetteld op de plek waar ze is opgegroeid en daar heel gelukkig.

Jesse is in mijn ogen een beetje de bad boy maar met een goed hart. Dit was totaal niet zijn karakter, maar toch zag ik hem zo voor me. Hij wist het beste uit Emma te halen en duwde haar over haar eigen angsten heen. Hij was energiek en wilde elk avontuur dat er is beleven.

Sam is een lieve man die juist het tegenovergestelde was van Jesse. Hij wilde rust en kon genieten van een hele avond een boek lezen of piano spelen. Hij gaf Emma een thuis om elke dag naar toe te komen.

Het einde

Hoewel mijn hart is gebroken, vond ik het een goed einde en klopte het ook voor mijn gevoel. Maar toch brak mijn hart voor degene die Emma niet had gekozen…


Waardering: 5 uit 5.

Dit boek is zo mooi en zo goed geschreven, de karakters en hun emoties voelde zo echt en rauw aan. Taylor Jenkins Reid weet hoe je een hart moet breken.

Auteur: Taylor Jenkins Reid

Uitgeverij: Simon & Schuster

Genre: Literatuur en Romance

Gepubliceerd: 2016

Bladzijdes: 327

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s