Tot snel – Beth O´Leary

Leena heeft geen gemakkelijk jaar gehad, en ze heeft zich volledig op haar werk gestort om daar vooral niet over na te hoeven denken. Maar als ze midden in een belangrijke vergadering instort, stuurt haar baas haar twee maanen naar huis om uit te rusten. In plaats van in Londen te blijven, besluit Leena om een tijdje bij haar oma Eileen te logeren.

Eileen heeft zo haar eigen problemen: bijna 80, net weer vrijgezel en op zoek naar een nieuwe liefde – maar in het dorp waar ze woont is het aanbod erg klein. In Londen zijn er mannen genoeg, en nu haar kleindochter naar haar toegekomen is, staat Leena’s flat leeg.

Leena en Eileen ruilen van huis, maar al snel merkt Leena dat het platteland zo zijn eigen afleidingen kent, en Eileen ontdekt dat ze een nieuwe liefde misschien dichterbij was dan ze dacht…

Tot snel recensie

Ik zag dit boek: The Switch, in de boekenwinkel liggen en ik kreeg er direct een warm en fijn gevoel bij. Maar het boek was in het Engels, dus ik liet hem maar liggen. Want mijn Engels is best oké, maar niet zo goed dat ik ontspannend kan lezen. Toen ik mijn ander gekozen boek ging afrekenen bij de kassa, zag ik daar het boek Tot Snel liggen en laat dit nou net de Nederlandse vertaling van The Switch zijn! Dus ondanks dat ik maar 1 boek mocht kopen, kocht ik er toch twee…

Wat vond ik ervan?

Wat een mega lief en schattig verhaal was dit zeg. Elke keer wanneer ik het boek ging lezen kreeg ik het warm van binnen en werd ik er helemaal blij van. Ik moet zeggen dat dit niet vaak gebeurd bij mij en een boek. In dit boek volg je Leena’s verhaal en die van Eileen. Beide verhalen zijn evengoed. Als ik dan vanuit Eileen lees, wil ik alleen maar doorlezen in haar verhaal. Maar als ik dan weer vanuit Leena lees, wil ik alleen maar doorlezen in dat van haar. De afwisseling ergerde mij (op een goede manier) maar het maakte het boek wel helemaal compleet. Dit verhaal leert je wat een ‘thuis’ betekent en hoe belangrijk het is om zo af en toe los te raken van je thuis. Het boek heeft ontzettend veel humor, ik heb af en toe hardop moeten lachen. Maar het boek behandeld ook serieuzere onderwerpen waardoor er bij mij zo nu en dan een traan over mijn wang rolde. Het boek behandeld thema’s als eenzaamheid, huiselijk geweld en rouwprocessen. Dit zorgde voor veel diepgang in het verhaal.

Ik had verwacht om een romannetje te lezen die niet heel veel indruk op mij zou maken, maar niks is minder waar! Beth O’Leary heeft mij enorm verrast en ik kan niet wachten om nog veel meer van haar te gaan lezen!

Personages

God wat heb ik gelachen om Eileen. Een vrouw die zegt wat ze denkt en doet wat ze wilt. En iedereen wordt verliefd op haar. Ook ik heb haar in mijn hart gesloten. Haar drijfveer, humor en haar zorgzaamheid om anderen is hartverwarmend.

Leena is het typische beeld van elke twintiger op dit moment. Zichzelf overwerken, willen bewijzen dat ze goed genoeg is in haar baan en totaal geen tijd voor zichzelf willen en durven nemen omdat ze bang is om te falen. Rust doet haar zoveel wonderen….


Waardering: 5 uit 5.

Dit boek is een boek om blij van te worden! Het is zo warm en kneuterig verhaal maar tegelijkertijd komen er ook belangrijke maatschappelijke thema’s als huiselijk geweld en eenzaamheid aanbod. Ik heb dit boek gelezen met een lach en een traan. Het is een perfect herfstboek!

Auteur: Beth O’Leary

Uitgeverij: de Fontein

Genre: Roman

Gepubliceerd in: november 2020

Bladzijdes: 318

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s