Twaalf dagen voor kerst – Jenny Baylis

Als het op relaties aankomt, zegt de vierendertigjarige Kate Turner graag ‘bah laat maar’. Haar slaperige woonplaats Blexford zit immers niet bepaald vol met datewaardige, leuke mannen. Trouwens, waarom zou ze een man nodig hebben nu ze haar geluk heeft gevonden in haar carrière als ontwerper en in haar ‘bijbaantje’ als bakker voor het café van haar jeugdvriend Matt? Maar dan schrijft haar goedbedoelende beste vriendin Laura haar in voor een datingbureau. Daar beloven ze eenzame singles te helpen om de liefde te vinden voor de kerstvakantie begint…

Twaalf dagen voor kerst recensie

Oké oké, ik weet kerst is al een tijdje geleden maar ik kom toch nog even aanzetten met een kerstboek. Ik was van plan om dit boek voor de kerstdagen uit te hebben, maar door alle drukte had ik veel minder tijd om te lezen dan dat ik had gedacht :(. Gelukkig kan een kerstboek ook na de kerstdagen worden gelezen.. Ik vond het idee van dit boek zo ontzettend leuk, dat ik het boek moest en zal kopen.

Wat vond ik ervan?

Wat een heerlijk kerstboek was dit. Het boek deed me een beetje denken aan mijn favoriete kerstfilm The Holiday. Het dorp wat de schrijver omschrijft klinkt echt als een dorp waarin Rory en Lorelai van Gilmore Girls wonen. Iedereen let op elkaar en is er voor elkaar. Of terwijl het dorp (en dus ook het boek) wikkelt je echt als een warme deken om je heen. Het idee van het verhaal vond ik ook echt heel leuk. Kate heeft in totaal 12 dates, hierdoor is het boek ook verdeeld over 12 hoofdstukken. Gelukkig gebeurd in die hoofdstukken wel wat meer dan alleen de dates. Het verhaal is ontzettend romantisch, maar ook heel erg grappig. Ik heb meerdere keren hardop moeten lachen om de situaties waarin Kate terecht was gekomen. De combinatie van het romantische en grappige maakt het boek denk ik zo goed. De schrijver is heel goed om de omgeving te beschrijven, waardoor je het gevoel hebt dat je letterlijk achter Kate aanloopt. Wel vond ik dat het boek zo nu en dan langdradig worden. Dan wordt er bijvoorbeeld uitgebreid omschreven hoe Kate bezig is me het ontwerpen van haar stof terwijl dit niet interessant is voor het verhaal. Daarnaast was mij vanaf bladzijde twee al duidelijk hoe het boek zou eindigen. Maar al met al was het echt een heerlijk kerstboek.

Personages

Kate is een eigenwijze vrouw die heel goed weet wat ze wilt en wat ze heeft te bieden. Hierdoor settled ze niet voor less. Helaas is ze ook te vaak gekwetst waardoor ze zich ook moeilijk open stelt. Gelukkig is er één iemand die het beste in haar naar boven weet te halen.

Laura en Matt zijn de beste vrienden van Kate en die steunen haar door ik en dun. Laura is echter de optimist en Matt is wat meer de pessimist.

Het slot

Zoals ik al had aangegeven wist ik precies sinds bladzijde twee hoe het zou gaan eindigen. Maar dat maakte het einde niet minder leuk.


Waardering: 4 uit 5.

Ik geef het boek vier sterren omdat het een heerlijk hartverwarmend kerstverhaal is maar helaas wel wat voorspelbaar en soms een tikkeltje langdradig.

Auteur: Jenny Baylis

Uitgeverij: Rainbow

Genre: kerstboek, roman, comedie

Gepubliceerd in: 13 oktober 2020

Bladzijdes: 432

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s