Daisy Jones & The Six – Taylor Jenkins Reid

Everybody knows Daisy Jones and the Six. Their sound defined an era. Their albums were on every turntable. They sold out arenas from coast to coast. Then on 12 July 1979, Daisy Jones walked barefoot on to the stage at the Whisky. And it all came crashing down. Everyone was there. Everyone remembers it differently. Nobody knew why they split. Until now…

Daisy Jones & The Six recensie

Ik wist oprecht niet wat ik kon verwachten van dit boek. Maar overal om mij heen hoorde ik dat ik dit boek echt moest gaan lezen. Van vrienden, recensisten en booktokkers iedereen was enthousiast over het boek. Daarnaast is het boek geschreven door mijn at the moment favorite auteur Taylor Jenkins Reid, dus ik moest het boek hoe dan ook kopen. Zonder de achterkant te hebben gelezen, heb ik het boek gekocht en liet ik mij compleet verrassen.

Wat vond ik ervan?

Sorry, maar heeft Taylor Jenkins Reid een gouden pen? Alles wat ik van haar lees raak ik zo erg in geïnvesteerd en obsessed mee dat het bijna op een verslaving lijkt. Elk boek van haar heeft me tot op het bot weten te raken. Zo ook weer met dit boek Daisy Jones & The Six. Wat was dit een fantastisch goed boek. Ik moet ook zeggen dat Taylor me heeft beetgenomen met haar Author note en de manier waarop ze dit boek heeft geschreven, daardoor dacht ik dat Daisy Jones & The Six een echte band waren geweest in de jaren 70 (toen ik dat een vriendin vertelde, ging ze helemaal stuk). Maar de karakters zijn ook zo ongelooflijk goed beschreven, dat ik gewoon niet kon geloven dat deze mensen naar bestaan. Elke keer wanneer ik er weer aan werd herinnerd (door ze bijvoorbeeld op te zoeken op google) dat het allemaal fictie was, brak mijn hart een beetje. De vorm van het boek vond ik in het begin een beetje wennen, maar naar 5 bladzijdes was het alsof je een Netflix documentaire aan het lezen was and i was here for it. Het was alsof ik met elk bandlid een innige band kreeg waarbij ik alle drama en hun point of views mee kreeg. Ik heb het boek ook zo ongelooflijk snel uit gelezen, want ik moest weten hoe dit zou aflopen.

Karakters

Daisy Jones. Wauw wat een vrouw is dat. Ze wordt beschreven als een Wild Flower en dat is ze ook letterlijk. Ongrijpbaar, losbandig maar ze weet ook iedereen te raken met haar persoonlijkheid.

Billy, ik weet niet wat ik van hem moet vinden. Op sommige momenten haatte ik hem intens op andere momenten kon ik die man wel kussen. Hij zat ook heel erg in een tweestrijd met zichzelf. Aan de ene kant wilde hij de familieman zijn maar aan de andere kant ook de Rock & Roll dude. Laten we het erop houden dat hij goede en slechte kwaliteiten heeft

Graham was de broer van Billy en ik kreeg vaak het idee dat hij heel erg in de schaduw van Billy stond. Daarnaast was Graham ondanks de Rock & Roll status stiekem best een hopeloze romanticus.

Karen, ik hield van deze vrouw. Wat een top mens is dat. Ze staat heerlijk nuchter in het leven en maakt nergens een probleem van. Ze weet heel goed wat ze wel en niet wil en dit laat ze ook naar voren komen

Pete & Eddie waren voor mijn idee te weinig in beeld om echt een mening over hun te vormen. Ik vond Eddie vooral een drama maker, maar verder…

Camila had ik zo’n ongelooflijk veel respect voor. Wat zij allemaal tolereerde en hoeveel vertrouwen zij legde in de mensen van wie zij houdt. Die vrouw had echt een hart van goud en had het beste met iedereen voor.

Het einde

Ik heb gemixte gevoelens over het einde. Aan de ene kant heb ik ontzettend gejuicht, aan de andere kant hoopte ik misschien stiekem toch op een ander einde. Het was heel dubbel. Ik kan in elk geval niet wachten op de serie Daisy Jones & The Six die op 3 maart uitkomt op Prime video.


Waardering: 5 uit 5.

Sex, drugs, drama en rock & roll. Dit boek moet je gewoon hebben gelezen.

Auteur: Taylor Jenkins Reid

Uitgeverij: Pinguin Books

Genre: Literatuur & Romans, biografieën

Gepubliceerd in: 09 januari 2020

Taal: Engels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s