Twilight, Morgenrood – Stephanie Meyer

WhatsApp Image 2019-12-03 at 17.20.24Bella Swan heeft een roerig jaar vol verleidingen, verlies en strijd achter de rug en staat nu voor het ultieme keerpunt. Ze wordt verscheurd door haar intense passie voor Edward enerzijds en haar grote vriendschap met Jacob anderzijds. Kiest ze voor de duister maar verleidelijke wereld van de onsterfelijken, of toch een volledig menselijk en dus sterfelijk leven te leiden? Bella is de schakel geworden in het eeuwigdurende conflict tussen weerwolven en de vampiers. Haar keuze bepaalt het lot van beide stammen. 

Morgenrood recensie

Ik had het laatste deel van Twilight al een tijdje in mijn boekenkast liggen. Toch wou ik er maar niet aan gaan beginnen. Ik denk omdat ik er nog niet klaar voor was om deze serie uit te lezen. Tuurlijk ik kan de boeken altijd herlezen en herlezen en herlzen maar ik blijf het altijd een dingetje om een boekenreeks uit te lezen. Toch moest ik er eens aan geloven en begon ik toch maar eens aan het laatste deel. Nu heb ik de serie uit en dat brengt gemende gevoelens met zich mee…

Wat vond ik leuk? 

Het verhaal gaat bijna zo goed als verder waar het vorige boek is geëindigd. Doordat de schrijfster dit heeft gedaan zit je binnen enkele seconden alweer helemaal in die mysterieuze vampieren/weerwolven wereld. Wat ik ontzettend leuk vond aan dit boek, WhatsApp Image 2019-12-03 at 17.20.24 (1)was dat het eens een compleet ander verhaal was dan de andere boeken van Twilight. Het ging nu niet alleen maar om Bella en Edward maar ook nog om een heel ander iemand. Wie die iemand is, ga ik natuurlijk niet verklappen – ;).

Het boek bestaat eigenlijk uit drie boeken, wat al een ontzettende verrassing is. Maar wat voor mij als een nog grotere verrassing kwam was dat je in één van die delen vanuit Jacob Black kon lezen!  Eindelijk kon je je eens meer verdiepen in Jacob en zijn weerwolven leven. Echt super leuk, maar ondanks dat zou ik altijd team Edward blijven. De andere 2 delen las je zoals gewoonlijk vanuit Bella. De verhalen zitten weer vol met drama, liefde en mysterie. Toch merk ik dat ik weinig enthousiasme kwijt kan in mijn recensie. Lees hieronder waarom.

Wat ik wel heel leuk vond was dat de film ontzettend dichtbij het boek is gebleven!

Wat vond ik minder? 

Allereerst wil ik even kwijt dat ik de omschrijving van dit boek – dat op de achterflap  staat – echt nergens op vind slaan. Het komt helemaal niet overeen met het verhaal wat je leest in het boek. Ik snap best dat je geen spoilers wilt geven maar volgens mij heeft Bella nog nooit getwijfeld over haar vampier leven. Daarnaast vond ik het boek extreem langdradig. Ik kwam er dan ook ontzettend slecht en moeizaam door heen. Ik kreeg beetje het gevoel dat Stephanie Meyer geen afscheid wou nemen van haar karakters en het daarom zo langdradig maakte.

Ook voelde ik de liefde niet meer zo tussen Edward en Bella en dat was voor mij altijd de drijfveer om deze boeken te lezen. Tuurlijk ze zijn nog steeds het perfecte koppel maar er is in dit boek zoveel gebeurd en er zijn zoveel andere belangrijke prioriteiten dat ik hun liefde voor elkaar niet echt meer voelde.

Het was niet het eindverhaal waar ik op had gehoopt en dat brengt voor mij gemengde gevoelens. Want ik blijf natuurlijk altijd van Twilight houden maar had toch gehoopt op een beter laatste boek!

Personages

WhatsApp Image 2019-12-03 at 17.20.24 (2)Edward heeft mij zo ontzettend teleurgesteld in dit boek (ook altijd in de film trouwens). Waarom kan ik je niet vertellen zonder spoilers…

Bella vond ik heel positief veranderd. Ze kwam eindelijk voor zichzelf op en beschermde datgene waarvan zij dacht dat goed was.

Ik hou van de familie Cullens. Ze staan echt voor elkaar klaar en houden allemaal zo ontzettend veel van elkaar. Het is zo bijzonder om zo hechte familieband te hebben.

Jacob is en zal altijd de perfecte vriend zijn. Hoe vaak iemand hem ook pijn doet, hij zal nooit zomaar weglopen. Daarnaast beschermd hij alles wat voor hem belangrijk is.

Slot

Het einde was mooi. Precies zoals het moest zijn. Geen open eindes meer maar gewoon echt eens een keer een lang en gelukkig…


Auteur: Stephanie Meyer

Uitgeverij: van Goor

Gepubliceerd in: april 2010 1001004007449936

Genre: fantasy/Young Adult

Bladzijdes: 602

Taal: Nederlands

Rating: 2 sterren

Ik heb lang getwijfeld tussen 2 of 3 hartjes maar ik geef dit boek toch maar 2 hartjes … Omdat ondanks dat het een geheel nieuw en bijzonder verhaal was, ik het te langdradig en ik de chemie tussen Edward en Bella miste.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s